Moskou & St. Petersburg

Ontdek o.l.v. Nederlandssprekende lokale reisleiding de metropolen Moskou en Sint-Petersburg, met als hoogtepunten het Rode Plein, het Kremlin en de Hermitage.

Twee eeuwen lang was Sint-Petersburg de hoofdstad van Rusland. Na de Russische Revolutie van 1918 kwam het Tsarentijdperk tot een einde en riep Lenin Moskou tot hoofdstad van de Sovjet-Unie uit. Ook na de val van dit communistische rijk huist de macht van Rusland nog altijd in het Moskouse Kremlin. Zowel de oude als nieuwe hoofdstad van Rusland worden gekenmerkt door een bewogen geschiedenis. Sint-Petersburg was als tsarenresidentie herhaaldelijk doelwit van aanslagen en opstanden en kreeg het zwaar te verduren in de Tweede Wereldoorlog, toen naar schatting een miljoen mensen omkwamen tijdens een duizend dagen durend beleg. Moskou werd al veel eerder verwoest: tijdens Napoleons bezetting in 1812 legde een verwoestende brand driekwart van de stad in de as. Ironisch genoeg ontstond hierdoor ruimte voor het indrukwekkende Rode Plein en kon de stad fraai herbouwd worden met villa’s en het Bolsjoi-theater.
Toch laten beide steden een verpletterende indruk achter en tonen de imposante monumenten en musea ze waartoe kunst en geschiedenis in staat zijn. In Moskou, de dynamische handelsmetropool met zijn middeleeuwse, Stalinistische en hypermoderne uiterlijk, pronken handelscentra als Moscow City met een skyline die met die van Manhattan kan wedijveren. In de voormalige Tsarenresidentie Sint-Petersburg met zijn klassieke paleizen en grachten schitteren de kunstschatten uit het verleden als nooit te voren. Bijvoorbeeld in Staatsmuseum de Hermitage in waar zelfs het uitgestrekte Winterpaleis niet voldoende ruimte biedt om alle collecties de ruimte te bieden die zij verdienen. Zo steken beide steden elkaar nog immer op eigen wijze naar de kroon, met de neutrale toeschouwer als winnaar.

7-daagse begeleide reis

Vanaf €995,- p.p.

Bel voor meer informatie 020 – 6227559

Prijzen

Prijzen

Reisdatum Reissom v.a.
27 april €995,- per persoon
12 mei €1195,- per persoon
19 juli €1145,- per persoon
6 september €1095,- per persoon
4 oktober €1095,- per persoon

Eenpersoonskamertoeslag:

27 april €135,-
12 mei €185,-
19 juli, 6 september & 4 oktober €125,-
Programma

Dag 1: Amsterdam – Moskou
Per KLM-vlucht naar Moskou waar na aankomst transfer naar onze accommodatie. Vervolgens bezoek aan het Rode Plein dat nog steeds de sfeer van het oude Rusland ademt. Het plein kent een rijke geschiedenis, weerspiegelt in iconische gebouwen als de Sint-Basilius kathedraal. Met de kleurrijke contrasten, details en torens is het één van de gezichtsbepalende bouwwerken van het Rode Plein en stille getuige van  de opstanden die plaatsvonden tijdens de val van het communisme. De rest van de middag is ter vrije besteding, bijvoorbeeld voor een bezoek aan de nieuwe Tretiakov Galerij, het historisch museum of wandeling door de hoofdstraat Tverskaja.

Dag 2: Moskou
Na het ontbijt per metro naar het indrukwekkende Kremlin waarbij u alles komt te weten over de kerken, waaronder de Maria-Hemelvaart-kathedraal, het theater en het parlement dat binnen in gevestigd is. Het Kremlin omvat een gebied van bijna 28 hectare en is het kloppend hart van Moskou. De middag is ter vrije besteding, bijvoorbeeld voor een wandeling over de grote, brede straten of bezoek aan één van de vele musea.


Dag 3: Moskou – St. Petersburg
Vandaag stadstour door Moskou met een bezoek aan de Kathedraal van Christus Onze verlosser, bekend om de vergulde koepels. Vervolgens transfer naar het treinstation voor de reis van Moskou naar St. Petersburg, alwaar overnachting.


Dag 4: St. Petersburg
Na het ontbijt stadstour door St. Petersburg, de tweede stad van Rusland, ook wel de Tsarenstad genoemd. Bezocht wordt onder meer de Kazan-kathedraal, gelegen aan de maar liefst 4 kilometer lange Nevsky Prospekt.

Dag 5: St. Petersburg
Vandaag bezoek aan de wereldberoemde Hermitage, gehuisvest in het Winterpaleis. De voormalige Tsarenresidentie bevat één van de grootste kunst- en cultuurhistorische musea ter wereld. De enorme collectie is over meerdere paleisgebouwen verspreid. Tijdens deze reis bezoek aan twee van deze paleizen, waaronder het prachtig classicistische Generale Staf-gebouw met de wereldberoemde collectie Franse impressionisten.

Dag 6: St. Petersburg
Vrije dag in St. Petersburg. St. Petersburg is door tsaar Peter de Grote gesticht in 1703. Het is een moderne stad rijk aan architectonische hoogstandjes. Het westen was een grote inspiratie tijdens de bouw van de stad en er is zelfs een klein stukje van de Amsterdamse grachtengordel terug te vinden.

Facultatief (ter plaatse te betalen) vandaag de mogelijkheid de Peterhof, het ‘Russische Versailles’, te bezoeken. Het in opdracht van Tsaar Peter de Grote gebouwde paleizen- en tuinencomplex, in de loop der tijd door zijn opvolgelingen uitgebreid, ligt net ten zuidwesten van de stad en kijkt uit over de Finse Golf. U treft er onder meer het Paleis van Monplaisir, het Hermitagepaviljoen en de fontein van Simson aan het grote kanaal dat de symmetrische lager gelegen tuin doorkruist.

Dag 7: St. Petersburg – Amsterdam
In de ochtend bezoek aan Novaja Gollandija of ‘Nieuw Holland’, een eiland door Peter de Grote vernoemd naar de Nederlanders die hem hielpen met de opbouw van de Russische vloot. Tegenwoordig doet het eiland dienst als cultureel centrum. Het is gerenoveerd en omgebouwd tot een kunst-en cultuurpark, met diverse expositieruimtes en restaurants.  Vervolgens transfer naar de luchthaven voor de retourvlucht naar Amsterdam.

Inclusief

Inclusief:

 • Vliegreis per KLM Amsterdam – Moskou en St. Petersburg – Amsterdam
 • Luchthavenbelasting (ca. €136,-)
 • Vervoer volgens programma per bus met airconditioning
 • Moskou – St. Petersburg per nachttrein
 • Verblijf in 4-sterren hotels op basis van logies/ontbijt
 • Excursies volgens programma exclusief entrees (ca. €55,- lokaal te voldoen)
 • Nederlandssprekende Russische deskundige reisleiding
Exclusief

Exclusief:

 • Visum
 • Entreegelden (ca. €55,-, lokaal te voldoen)
 • Ruimbagage
 • Lunches en diners
 • Persoonlijke uitgaven
 • Facultatieve programmaonderdelen
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Fooien
 • Bijdrage Calamiteitenfonds a €2,50 per boeking (max. 9 personen)
 • Administratiekosten a €25,- per boeking
Aanvullende informatie

Minimum aantal deelnemers: 15
Maximum aantal deelnemers: 30
Uiterste termijn van annuleren bij onvoldoende deelname: 3 weken voor vertrek.
De luchthavenbelasting kan wijzigen. Wij houden ons het recht voor deze kosten door te berekenen.